Vortex Trader Pro

Minden kereskedésnél a nyereséges / veszteséges kereskedések aránya a mérvadó. Nincs ez másképp a robotoknál sem. Persze nem ez az egyetlen tényező ami alapján megítélhetünk egy stratégiát, de elég jó támpontot ad ahhoz hogy érdemes-e használni.

Vortex Trader Pro

A Vortex Trader Pro 28 hónap alatt 92,3%-os rátával kereskedett. Ez pedig kiemelkedően jó. Még az olyan – jelenleg 2000%-os hozam felett járó – ‘legendák’ mint a Growth Bot is csak 36% körüli rátával dolgoznak. Persze fontos dolog a veszteségek időben történő elvágása, esetleges követő stop, de a különbség azért így is látványos.

A hivatalos weboldalon megtudhatjuk többek között hogy a robot fejlesztője egy volt money manager, aki egy nagy brókercégnél kezelte az ügyfelek portfólióit. Természetesen feladatai közé tartozott a stratégia figyelemmel követése és optimalizálása csakúgy, mint új kereskedési stratégiák kidolgozása és bevezetése – mindezt 10 éven keresztül. Majd talált egy stratégiát, amivel sikerült 48 nyereséges kereskedést összehoznia egymás után.

Átnéztem a myfxbook-on található kereskedéseket, és ha nem is 48, de 36 egymás utáni profitos kereskedéssel nyitott a robot, majd egy 0,1 pip-es (!!!) veszteség szakította meg a sorozatot. Ezután 48 profitos kereskedés, majd egy újabb 0,1 pip-es veszteséges. Tényleg nem tudom, jelenleg milyen rendszer tud akár csak hasonlót is. A myfxbookon a ‘trading activity’ / ‘history’ menüpontban találod meg a kereskedéseket visszamenőleg.

fejlesztői számla

Mivel Doug – a fejlesztő – nem kedveli a bonyolult stratégiákat, itt is ragaszkodott az egyszerű megoldásokhoz, mint a támasz / ellenállás, trend és néhány indikátor használata – nem érdemes újra feltalálni a kereket, tehát a legegyszerűbb valószínűleg a legjobb.

Vortex Trader Pro stratégia

A Vortex Trader Pro tehát NEM

  • skalper vagy martingale stratégiát használ

A robot biztonságos és évtizedek óta használt stratégiák alapján kereskedik, tartalmaz többek között

  • automata kereskedési menedzsment
  • tőke menedzsment
  • profit védelem
  • hamis szignálok elleni védelmi rendszereket

Volatilitást és oszcillációs szinteket elemez, ezek mellett néhány indikátor, mint a CCI, Moving Averages, WPR és néhány egyéb segít a pozíciónyitásban és pozíció menedzsmentben. Ezek segítségével kerüli el a fals pozíciónyitási jelzéseket, és tarthatja a már említett 92% körüli rátát.

Kereskedések gyakorisága

Mivel a robot nem egy skalper, nem nyit sok pozíciót, nagyjából évi 300 körül jár a kereskedések száma.

Devizapárok / telepítés

EUR/USD és GBP/USD párokon kereskedik, de mindössze az előbbire kell telepíteni. Mivel a robot megvételével gyakorlatilag egy trade másolót kapsz (ezért nagyon hasonlóak az eredményeim a hivatalos számláéval) ha két chart-ra húzod rá, dupla kereskedéseket kapsz eredményül!

A beállításokban a rizikót érdemes a Te igényeidhez igazítani, ez történhet három féle képpen:

  • lot méret alapján
  • rizikó alapján
  • fix lottal

Fix lothoz tartozó beállítások tőkéhez viszonyítva (ehhez válaszd a legördülő menüből a robot beállításaiban a 3 – Custom Lot Size beállítást)

Számla összege Alacsony kockázat Közepes kockázat Magas kockázat
$250 .01 – .02 .03 – .06 .07 – .1
$500 .03 – .05 .06 – .12 .13 – .4
$1,000 .1 – .15 .2 – .3 .6 – 1
$5,000 .5 – .9 1 – 1.5 1.6 – 2.5
$10,000 1 – 1.5 1.8 – 3 4 – 6
$20,000 3 – 6 7 – 10 11 – 15
$100,000 5 – 10 11 – 15 16 – 20
0 Shares
Share
+1
Share
Tweet
WordPress Security